logo_square

The gallery is closed from 12 August to 3 September 2019

Olivier Cornet Gallery

3 Great Denmark Street, Dublin 1, Ireland

info@oliviercornetgallery.com

087 288 7261

Tues to Friday: 11am - 6pm (8pm on Thurs)
Sat & Sun: 12 noon - 5pm

Om oss

Januari 2012 öppnades Olivier Cornet Galleriet på 1 The Wooden building i Temple Bar. Olivier Cornet, en självständig intendent, konstkonsult och konstnärsagent, bestämde sig att öppna ett galleri för att ha en mer permanent plats utgå ifrån – sedan 2004 har han kurerat och organiserat en mängd olika utställningar i irländsk visuell konst på olika platser under namnet Olliart.

Olivier_with_Kelly_Ratchford

”A Terrible Beauty” med Kelly Ratchfords serie “Human Right? på Octagonal Room, City Assembly House, Dublin, Febuari 2015. Fotografi av Micheal O´Dwyer

“Maj 2013 var vi återigen på resande fot och arbetade med utrymmen av olika slag, som till exempel Filmbase och Smock Alley Theatre. Under denna tid letade vi dock efter en mer beständig bas att utgå ifrån.

Januari 2014 hittade jag 5 Cavendish Row, vid Parnell Square, mittemot Gate Theatre. Vi hade gärna stannat kvar men byggnaden såldes och vi var tvungna att flytta till nya lokaler. Och det gjorde vi! Galleriet ligger numera på 3 Great Denmark Street, mittemot Belvedere Hotel, och vi är nöjda att vi fick stanna i samma område.

Som gallerist, fortsätter jag att anordna utställningar i samtidskonst i Dublin och annorstädes i Irland, men vårt galleri på 80 kvadratmeter ger dig möjligheten att se våra konstnärers verk mitt i staden i det nya kulturområdet Parnell Square. Denna del av Dublin ligger vid slutet av O’Connell street och är hem till ett av Dublins mest kända offentliga gallerier: Dublin City Gallery The Hugh Lane, Dublin Writers Museum, The Ireland Writer's Centre, The James Joyce Centre och naturligtvis the O’Reilly Theatre på Belvedere College, våra grannar.

Vi ser fram emot ditt besök, och vi ber dig att besöka avdelningarna "News" och "Exhibitions" på denna webbplats - där finns det alltid ny information om våra nuvarande och framtida utställningar."

Olivier Cornet

With thanks to Gringgo Solomon for the translation into Swedish.

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player